L’Ajuntament de Reus treu a concurs els espais disponibles al Mercat Central god_m3rc4r3us 24 de febrer de 2020

L’Ajuntament de Reus treu a concurs els espais disponibles al Mercat Central

Cartell comercialització parades Mercat Central-20200224092537

[masterslider id=”2″]

L’Ajuntament de Reus, a través de l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis, inicia una campanya de comercialització dels espais disponibles al Mercat Central. En total s’oferten 29 parades amb un contracte d’arrendament fins al 2041 i a un preu de sortida bonificat. Totes les persones i empreses interessades tenen temps fins al 30 d’abril per a presentar ofertes.

La majoria de les parades que surten a concurs s’han de destinar a activitats alimentàries: fruita i verdura, carnisseria, xarcuteria i cansaladeria, peix i marisc, sushi, congelats, aviram i ous, precuinats, pasta fresca, productes làctics, pastisseria, fleca, celler, herbolari, etc. També es poden presentar ofertes per a una parada destinada a altres activitats: venda de productes no comestibles, perfumeria, quiosc, tèxtil, reparació de calçat o rellotges, bugaderia, parament de la llar, etc.

Els criteris per valorar les ofertes són els següents:

  • Presència de producte de proximitat i/o d’elaboració pròpia, màxim 10 punts.

  • Destinar una part de l’espai a degustació i que s’ofereixin alguns productes de la parada per consumir al mateix mercat, màxim 15 punts.

  • Proposta innovadora de presentació dels productes i aplicació de criteris de sostenibilitat a la parada, màxim 5 punts.

  • Oferta significativa de productes diferents i complementaris als que actualment ja es comercialitzen a les parades en actiu, màxim de 5 punts.

  • Es valorarà l’ús de diversos canals per a la dinamització i la comunicació de l’activitat que beneficiï i complementi el del propi mercat, màxim 5 punts.

  • 5 punts per cada 250 euros d’increment del preu mínim de la parada, màxim 55 punts.

  • El plec incorpora 5 punts en una clàusula social: per la contractació a jornada complerta d’una persona amb dificultats d’inserció al mercat laboral (aturats de llarga durada més grans de 45 anys; persones amb disminució física, psíquica o sensorial, amb una discapacitat reconeguda igual o superior al 33%; persones perceptores de renda mínima d’inserció; dones víctimes de violència masclista o domèstica; joves majors de 16 anys i menors de 30 provinents d’institucions de protecció de menors). Els punts també s’atorguen si és la persona que licita qui té dificultats d’inserció laboral.

El regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, afirma: «Aquesta és una molt bona oportunitat per accedir a una parada del Mercat Central, a un preu bonificat i amb més de 20 anys de concessió vigent. A més, a pocs mesos d’ampliar els horaris del Mercat Central, considerem que aquesta oferta és prou atractiva per a professionals de la ciutat.» També recalca que el Mercat Central de Reus es troba immers en un procés de transformació comercial en la línia del que ja s’ha fet en altres mercats de Catalunya amb experiències favorables. En aquest marc, hi ha una aposta ferma per actualitzar i modernitzar les instal·lacions, ampliar l’oferta i afegir-hi serveis per atendre la demanda dels clients. I tot això amb una modificació horària necessària per buscar nous públics i adaptar m&e acute;s els mercats als hàbits de compra dels clients potencials.

Les parades surten a un preu mínim de 7.237, 61 euros i, en el cas de les que fan cantonada, el preu és de 7.828,49 euros (imports sense IVA).

El plec de clàusules està penjat al web de Reus Mobilitat i Serveis, al perfil del contractant, i també s’hi pot accedir des de mercatsdereus.cat

El plec s’acompanya d’un annex amb informació de les 29 parades que surten a concurs i un plànol de situació. Les ofertes s’han de presentar presencialment abans de les 14:00 h del 30 d’abril de 2020 a Reus Mobilitat i Serveis, carrer de Sardà i Cailà s/n, 2a planta. L’horari d’atenció al públic és de dilluns a dijous de 8:00 a 14:00 h i de 15:30 h a 18:00 h, i els divendres de 8:00 a 15:00 h. Per a més informació es pot trucar al 977 300 006 o bé enviar un correu electrònic a [email protected]