Tall rodó, la recepta de la setmana dels Mercats de Reus

0 Posted by - 27 juliol, 2018 - Noticies, Receptes

Aquesta setmana, la recepta dels Mercats de Reus que prepara la Marta del blog de cuina Padenous ens porta fins a la Carnisseria Antònia,  al Mercat Central, on ens proposen cuinar tall rodó.

TALL RODÓ

Ingredients per a 6 persones:

1 tall rodó

1 ceba grossa

alls

2 o 3 tomàquets

2 pastanagues

1 pebrot verd

1 pebrot vermell

2 gots de vi blanc

sal, pebre oli

Brou o aigua

Llorer i farigola

 

Agafem una cassola de terrissa o de ferro. Posem sal i pebre al tall rodó. Una mica d’oli a la cassola, el tall rodó i tots els ingredients (nets i trossejats), tot en cru. Ho cobrim d’aigua o de brou fins dalt i ho tapem. Sense sofregir el tall!!

Ho posem al foc, i quan comença a bullir, baixem el foc i deixem que es faci durant 1 hora i mitja.

 

Per la picada:

Carquinyolis, ametlles i avellanes torrades, pa torrat

Ho triturem tot i quan faltin deu minuts ho afegim a la cassola.

 

Quan està cuit, traiem el tall rodó, el llorer i la farigola. Triturem la salsa.

Quan el tal rodó està fred, el tallem, ho posem amb una mica de salsa i l’escalfem.

Per altra banda escalfem la salsa i l’aboquem per sobre.

 

Un plat de carn que podeu deixar fet d’un dia per l’altre i encara estarà més bo!

 

 

No comments